Jäsenet

Tällä sivulla esittelemme seuramme jäseniä. Jäsenemme ovat vastanneet seuraaviin kolmeen kysymykseen.

 1. Miten päädyit triathlonin pariin?
 2. Kerro kolme tärkeintä periaatettasi huippukunnon saavuttamiseksi?
 3. Kun et harjoittele, mitä teet?

Mikko Sulanko

 1. Olen harrastanut koko ikäni erilaisia liikkumismuotoja, kuten ns. tasamaa- ja painovoimahiihtoa. Jossain orastavan keski-iän kynnyksellä rapakunto oli päässyt valloilleen ja kollegan innoittamana halusin kokeilla maratonin juoksemista. Muutama vuosi tämän jälkeen olin työpaikalla kuuntelemassa Pauli Kiurun luentoa, missä hän toi oman esimerkin kautta lajin hienouden tietoisuuteeni ja oma päätös lajiin tutustumisesta tuli tehtyä luennon lopussa. Ensimmäinen kisakokemus oli vuonna 2011. 
 2. Ajankäytön optimointi, laadukas työnteko ja lepo 
 3. Vapaa-aika menee perheen kanssa touhutessa, kaikenlainen liikkuminen ja ulkoilu kuuluu olennaisena osana ohjelmaan. Muutoin vapaa-aika menee yrittäjänä toimimiseen, mikä toisaalta liittyy vahvasti myös harrastuksiin! 

Jere ”The Coach” Teutari

 1. Kuuden maratonin jälkeen vuonna 2009 pelkkä juokseminen alkoi tökkiä ja ympärillä alkoi olla triathlon-henkisiä kavereita. Tiesin, että osaan pyöräillä ja uinnin opettelu alkoi YouTubella. Lappu sisään Joroisten kisaan 2010 ja siitä se lähti. 
 2. Progressiivinen harjoittelu, riittävän lepo ja palautuminen sekä hyvät treenikaverit, jotka motivoivat harjoittelemaan. 
 3. Otan rennosti, olen läsnä lasteni arjessa ja penkkiurheilen. 

Markku ”Barracuda” Parkkonen

 1. Seura- ja työkaverin, Mikan, houkuttelemana yli 20 vuotta sitten. Nuoruuden uintitausta madalsi kynnystä kokeilla lajia, joka vei heti mennessään. Eikä aikaakaan, kun löysin itseni jalat rakoilla Joroisen puolimatkan maalin lääkintäteltasta, kun olin ymmärtänyt, että triathlonistit eivät käytä sukkia…
 2. Jatkuvuus, riittävä lepo ja ilon kautta tekeminen, ovat tuoneet hetkittäin tunteen jopa ihan hyvästä kunnosta.
 3. Matkailen ja mökkeilen perheen kanssa. Työ opettajana ja yrittäjänä mahdollistaa triathloniin oleellisesti kuuluvan välineurheilun ja treenimatkailun! 

Petri ”PK-Pera” Ahti

 1. Harrastelin nelikymppisenä kuntohölkkäilyä, ja siirryin siitä triathloniin vaimoni Pian esimerkkiä noudattaen kun oli joku pieni rasitusvamma joka mukamas esti hölkkäämisen. Uintikurssilta sain vaparin alkeet ja ekan vuoden ajoin cyclo-pyörällä. No nyt on sitten 8 täysmatkaa tehtynä, middle-of-the –packin molempia äärilaitoja lähestyen. 
 2. Harjoittelen valmentajan laatimien määräysten mukaisesti. Olennaisin tavoite on pysyä motivoituneena ja ehjänä. On kiva jos tuloksetkin paranevat. 
 3. Töissä näin covid-aikana olen läppärin ääressä yksi puhuva pää muiden joukossa. Muu aika kuluu sekalaisessa haahuilussa. 

Lasse Rousi

 1. Uintitaustan jälkeen kaverit ylyttivät kokeilemaan Vantaa triathlonia. Heti perään näin mainoksen Suomen teräsmies 2008 Finisher paidasta -se oli pakko käydä hakemassa . Joroisten kokemuksen jälkeen hurahdin lajiin.
 2. Kiireisessä arjessa treenit vaativat tarkan suunnittelun ja yhdistämisen muuhun elämään. Lisäksi tarvitaan tulosten ja kehityksen seurantaa ja ennen kaikkea kykyä kuunnella itseään. Treenaamisen pitää olla kivaa!
 3. Kolmen pienen lapsen ja kiireisen työn ansiosta tylsiä hetkiä ei ole!

Jarno ”Mr. Olympia”  Eerikäinen

 1. Olin ystävälleni huoltajana ja kisoista takaisin ajellessa suositteli kokeilemaan parin viikon päässä olevaa Vierumäen sprinttimatkaa. Se tuntui mukavalta sekä sujui hyvin, joten lajiahan teki mieli ruveta harrastamaan hiukan enemmissä määrin.
 2. Nauttien monipuolisesta harjoittelusta 2. Jatkuvasti kropan tilaa kuunnellen, ja siten erilaisten treenien tai levon valikointia ohjelmaan. 3. Kilpailua edeltävät pari vkoa erittäin tärkeitä itselleni henkisen ja fyysisen latauksen saavuttamiseksi.
 3. Matkustan, nautin luonnon rauhasta, saunon, leffat , tyttären kanssa yhteistä aikaa.

Mika Myllö

 1. 90-l alussa aloitin opinnot Jyväskylän liikunnalla ja triathlonissa oli tuolloin hyvä noste paitsi valtakunnallisesti niin myös Jyväskylässä. Innostuin tuolloin muiden mukana hienosta ja haastavasta lajista ja mukana ollaan edelleen!
 2. Huomaa kuinka haastavaa on pysyä vammattomana/kivuttomana ja ”kisakuntoisena”. Sanoisin tähän että kehonhuolto ja fiksu (omaan ajankäyttöön suhteutettu optimaalinen määrä/laatu) treenaaminen omat fyysiset rajoitteet huomioiden ja niitä kunnioittaen. Opettelen tätä edelleen, mutta olen tässä kehittynyt olosuhteiden pakosta.
 3. Olen aika hyvä lepäämään! Tästä tulee kotiväeltäkin kuittia säännöllisesti. Pidän lukemisesta joten ulospäin tekeminen saattaa hämäävästi näyttää lepäämiseltä, jopa laiskottelulta. Tosiasiallisesti sivistän itseäni ja lataudun seuraavaan harjoitukseen! Koko perheen yhteinen harrastus on jalkapallo. Seuraamme sitä aktiivisesti tv:stä ja kentän laidalta kun nuorin poikamme pelaa edelleen kilpatasolla.

Jarkko Nordlund

 1. Olen tuore noviisi triathlonin parissa. Kaksi vuotta sitten aloin kaivata todella intensiivisen työn ja salipainotteisen treenin vastapainoksi jotain uutta. Oman kunnon, etenkin aerobisen kunnon, nostaminen oli ensisijaisena tavoitteena ja tällä pitkäjänteisen mielenkiintoisella uudella tiellä nyt olen..
 2. A) Monipuolinen ja innostava treeniohjelma. Itsellä myös oman valmentajan tuki
  B) Säännöllinen harjoittelu ja uuden oppiminen
  C) Treenin ulkopuolisen elämän tasapainoHuippukuntoa ei vielä ole näkynyt mutta kohti sitä!
 3. Harjoittelun ohella nautin ison perheemme vilkkaasta arjesta sekä erilaisten yritysten kanssa työskentelemisestä. Toivottavasti pian pääsee myös taas kunnolla matkustamaan, näkemään ystäviä ja käyttämään kaikenlaisia palveluita.

Sir. Richard ”Riku” Slater

 1. Whilst living in Saudi Arabia, I was chairman of the Riyadh Road Runners. We bought a chip timing system with the Riyadh triathletes club, and I went to a couple of their races to see how it worked. The sport looked fun so I thought I’d try it myself! When I hurt my foot playing football soon after, I could only swim and bike and so I did a lot of both. Once I could run again it was logical to do my first triathlon!
 2. a ) Make time (almost) everyday for some physical activity b) Don’t take it too seriously c) Train alone to clear the mind, and with friends to enjoy their company
 3. Golf, racket sports, Chelsea football, England cricket and rugby. Middle Eastern politics. Suomen opiskelu!

Iikka ”Bosse” Borgström

 1. 2018 naapurin innoittamana ilmoittauduin sen kummemmin miettimättä 2019 Lahden IM70.3 -kisaan. Vasta sen jälkeen rupesin miettimään, että pitäis varmaan asialle tehdäkin jotain, ettei ihan kylmiltään sinne lähde. Siitä se ajatus sitten lähti.
 2. Riittävä lepo, riittävä uni, riittävästi ruokaa
 3. Joko puuhailen 1-vuotiaan tyttären kanssa tai ulkoilen kultaisennoutajamme kanssa. Iltaisin vaimon kanssa Netflixiä tai sitten pleikkaria. Otan lepohetkistä/-päivistä kaiken levon irti.

Aku Oja

 1. Kun eka maraton vuonna 2010 meni heti tavoitteeseen alle neljän tunnin, niin piti kavereiden kanssa lähteä katselemaan muita uusia haasteita 😅
 2. Toistoja toistoja toistoja, lepoa, suklaata.
 3. Millon mitäkin mieleen juolahtaa. Pelaan videopelejä, kattelen leffoja ja sarjoja, luen joskus kun inspis iskee. Tietysti kotiaskareet lasten kanssa vuoroviikoin vie aikansa myös 🕺

Juha ”Jupis” Heikkinen

 1. Ensimmäinen kosketus lajiin tuli Urheiluruudusta, kun Julie Moss ryömi maaliin. Maantiepyörä minulla on ollut jo ala-aste ikäisestä saakka ja satunnaisesti tuli juoksenneltua. 90-luvun lopulla ajelin enemmän MTBllä ja kuvittelin alkavani maratoonariksi, mutta käytännössä olin jatkuvasti telakalla. Jenkkireissulla ostin sitten ”alan lehtiä”, Ironman sukat ja 2005 opettelin uimaan.
 2. Tunti päivässä hyvällä fiiliksellä virettä kuunnellen.
 3. Vapaa-aika (onko sitä?) menee lähinnä lasten touhuissa. Tykkään myös silitellä kissoja ja leipasta jotain puhdetöitä hiilikuidusta.

Hannu ”JWG” Junkkaala

 1. Muutaman maratonin jälkeen sain houkuteltua Suomen ykkös triathlonistin Merja Kiviranta-Mölsän valmentajaksi ja vaihtoehdot olivat sen jälkeen vähissä. Sillä tiellä vuodesta 2010 ja vielä riittää intoa.
 2. Huippukunto rakennetaan 12 viimeisen viikon aikana, mutta tärkeämpää ovat 40 edellistä viikkoa. Arki ratkaisee. Minkälaisia valintoja päivästä ja viikosta toiseen teet. Uskallan levätä kun sen paikka on ja lyödä puita kaminaan kun on sen vuoro.
 3. Yrittäjän arki täyttyy pitkälti työstä. Penkkiurheilu, Netflix, sekä koiranpentu Deia täyttää arjen Nannan kanssa mitä päivän treeniltä jää aikaa.

Tuukka ”Tuke” Rintala

 1. Päädyin juoksupuolelta triathlonin pariin vaimoni Joannan esimerkkiä seuraten. Kelailin, että miksi olla hyvä yhdessä lajissa, jos voisi olla täysin keskinkertainen kolmessa. 😉
 2. Fiksu, laadukas harjoittelu. Riittävä lepo. Järkevä ravitsemus
 3. Nautin elämästä muilla tavoin! (yleensä rakkaan perheen kanssa)

Pia Ahti

 1. Nelikymppisenä aloittamani maratontreeni katkesi selkäongelmiin. Kun en pystynyt juoksemaan, ilmoittauduin vapaauinnin tekniikkakurssille. Siitä se innostus sitten pikkuhiljaa sai vallan ja pääsin myös pyöräkaupoille.
 2. Motivoiva, ehkä vähän jopa pelottava tavoite, nousujohteinen harjoittelu ja erittäin kova huomio riittävään palautumiseen.
 3. Kun en ole töissä tai treenaamassa, rentoudun lukemalla ja mökkeilemällä mieheni Petrin kanssa. Keskiviikkoisin minulla on painonnostotreenit aikuisten lasteni kanssa.

”Sauna” Tommi Lindholm

 1. Vuosi oli 2011 kun ensimmäisen kerran kuulin muutaman tutun innostuneen lajista. Lajin monipuolisuus herätti kiinnostusta ja ilmoittauduin ensimmäiselle triathlon leirille sekä kilpailuun Hämeenlinnan Aulangolle.
 2. Pitkällä tähtäimellä kokonaisuus ratkaisee. Oman harjoitteluni perusta on säännöllisyys ja liikunta elämäntapana. En jaksota omaa harjoituskautta, enkä noudata ennalta suunniteltua harjoitusohjelmaa. Sen sijaan painotan lajeja vahvasti vuodenaikojen ja muun elämän mahdollisuuksien mukaan.
 3. Saatan käydä korvapuustilla ja kupposella kahvia.

El Presidente Harri ”Hartza” Sivonen

 1. Parin maratonin suorittamisen jälkeen halusin uusia haasteita ja puolimatkan triathlon kuulosti oikein kivalta haasteelta.
 2. 1) Harjoittelun jatkuvuus 2) Lihaskunto ja jumppa (jotta vanhakin pysyy ehjänä) 3) Harjoittelun sovittaminen arkeen tasapainoisesti
 3. Töitä, lasten kuskaamista harrastuksiin ja yritän levätä myös välillä

Aira-Maarit Mantsinen

 1. Triathlonin pariin päädyin ihan omasta tahdostani 😉 halusin kisoja myös kesäksi ja tässä oli sopivaa haastetta ja pari ennestään tuttua lajia. Eka tri kisani oli Tahkon Savolainen perusmatka vuonna 2015.
 2. Huippukunto saavutetaan riittävällä pohjien teolla, omien vahvuuksien vaalimisella ja lepäämisellä silloin kun on sen aika.
 3. Silloin kun en treenaa opiskelen TUTA DI:ksi, käyn töissä ja valmustaudun treeneihin. Muita harrastuksia triathloniin ja hiihtoon liittyvän harjoittelun ohella ei minulla ole.

Jaakko Rantala

 1. Ystäväni kanssa päätettiin osallistua Juha ”Jupis” Heikkisen pitämään triathlonbriiffiin aloittelijoille. Paikka oli legendaarinen Pirkkolan uimahallin kokoustila. Ilmoittautuminen sisälle Joroisten puolimatkaan 2012 ja sitä ennen Heltrin syysleirille 2011 Vierumäelle. Juuri näistä karkeloista on jäänyt matkanvarrelle monta ystävää
 2. Uskalla levätä ja nauttia. Harrastusten on hyvä tukea muuta elämää eikä toisinpäin. Homman pitää olla hauskaa- ilon kautta tulee myös onnistumisia hyvässä porukassa kavereiden kanssa. Pitää myös muistaa, että tämä on ultramatka. Kaikki mulle tässä nyt ja heti ei toimi pitkässä juoksussa.
 3. Arjessa perhe ja työ pitävät kiireisenä. Perheen ja koiramme kanssa tykätään puuhastella kaikenlaista matkustelusta luonnossa liikkumiseen. Olen myös intohimoinen ruoanlaittaja ja kotikokki.

Carolyn Paajanen

 1. Päädyin lajin pariin, kun alaraajan murtuma no: X, pakotti etsimään muita treenimuotoja. Kokeilin vesijuoksua ja uintia, mutta ensimmäinen oli tylsää ja jälkimmäistä en osannut edes koiratyylillä. Hankin sitten pyörän. Uimaankin jouduin valitettavasti ”oikeasti” opettelemaan, kun myöhemmin lannerangan murtuma esti normipyöräilyn ulkona, enkä tiennyt trainereiden olemassaolosta. 😀
 2. Treenaa mielummin 5% liian vähän kuin 5% liikaa.
 3. Haaveilen fillarilomasta Alpeille tai Etelä-Ranskaan

Laura  Jalasto

 1. Totesin, että kilparatsastukseen ei riitä lapsiperheellisellä aika, joten tarvitsin uuden harrastuksen (triathlonhan ei vie juurikaan aikaa ). Pari kollegaa harrasti triathlonia ja siitä innostuneena menin uimahallille kokeilemaan osaanko uida vaparia. Paluuta ei ollut.
 2.  Kerro kolme tärkeintä periaatettasi huippukunnon saavuttamiseksi? 1) Treenaa sopivasti ja laadukkaasti 2) Syö hyvin 3) Nuku niin paljon kuin pystytEkstrana tärkein: nauti siitä mitä teet.
 3. Työltä ja treeneiltä jäävä vapaa-aika kuluu pitkälti nelivuotiaan tyttäremme kanssa puuhatessa

Nanna ”JWG” Wiklund

 1.  Muutaman marathonin juostua mietin et pidennänkö matkaa vai alanko uimaan (ja ostan pyörän). Pajulahdessa alkoi samoihin aikoihin vuoden kestävä triathlon-kurssi jolle sain houkuteltua mukaan bile-ystäväni ja siitä se sitten lähti 😊
 2. Tasapainoinen harjoittelu/lepo-ohjelma, laadukas ravinto ja hauskat treenikaverit
 3. Töiden ohella leikin bostoninterrierimme Deian kanssa ja suunnittelemme tulevia covid-ajan jälkeisiä reissuja Hannun kanssa🌴🌴🌴

Teemu Parviainen

 1. Sattuman kautta. Itsensä haastaminen kiehtonut aina.
 2. Kolme tärkeintä periaatetta:
  1. Pohjat pitkillä harjoituksilla
  2. Lepo
  3. Kisakunto saavutetaan vain kisaamalla
 3. Yrittäjä, joka ei pysy aloillaan edes kotona ollessaan.

Jola Maisala

 1. Vuonna 2008 seurasin Kuusijärvellä triathlonharjoituskisaa ja peesailin maastopyörällä viimeisiä kisailijoita. Heti maantiepyörän ja märkäpuvun ostoon!
 2. Monipuolisuus, rentous, paljon kisastartteja eri lajeissa
 3. Opetan lukiossa, puuhaan 3 lapseni kanssa, vedän juoksukursseja ja kisailen myös polkujuoksussa, suunnistuksessa ja multisportissa.

Pekka ”Mongolia” Ruuska

 1. Universal Musicin Octoberfesteillä 2017 törmäsin age group-triathlonisti Kimmo Valtaseen, joka kertoi lajista. Innostuin. Koko juttu tuntui niin absurdilta ja vaikealta. Ei siihen kukaan pysty! No, siitä inspiroituneena menin uimakouluun heti seuraavalla viikolla. Selvisin siitä hengissä. 3.2.2018 aloitin sitten varsinaisen triathlon treenauksen. Tavoitteena oli tehdä täysi Ironman tasan 18kk:n treenauksen jälkeen. Nyt yksi täysmatka ja kolme puolimatkaa viisaampana, ei voi muuta kuin hattua nostaa ja loitsua kaikki lajista kiinnostuneet sekoilemaan mukaan vaan. 😀
 2. 1) Opeta lihalle vauhtia 2) Opeta liha kestämään vauhtia 3) Palaa kohtaan 1.
 3. Nostan jalat kattoon ja tutkin Training Peaksia.

Lisää jäsenesittelyitä tulossa tuota pikaa!

Seuraa meitä myös Instagramissa