Hartzan haaste – kisaraportti

Kisaviikko koitti ja kesäkuun helteet vain kuumenivat. Vaikutti siltä, että kilpailusta tulee tosiaankin todellinen ”haaste” kuuman kelin takia! Mielenkiinnolla kilpailijoiden kesken seurasimme sääennustetta ja organisointiin tämä aiheutti hieman lisähuolta riittävän nestehuollon takaamiseksi. Järvenpään kaupungilta saimme kuitenkin upeasti apua ja saimme kilpailun ajaksi vesipisteestä kylmää vettä sekä juotavaksi ja päälle ruiskutettavaksi. 

Kilpailupaikaksi valitsimme Järvenpään Vanhankylänniemen. Uinti Tuusulanjärvessä vastarannalle ja takaisin, pyöräily jäniksenlinnan seudulla, turvallisilla ja rauhallisilla maantiellä sekä juoksu Vanhankylänkartanon alueella neljällä kierroksella, jotta juottopalvelu saatiin toimimaan hyvin.  

Pyöräreitin opastusta

Kisapäivä

Kilpailupäivä koitti aurinkoisena ja lämpimänä. Tunnelma kilpailupaikalla oli rento ja odottava. Ennen starttia laitoimme vaihtoalueen järjestykseen sekä pystytimme juottopisteen pöydät sekä teltat. Sen jälkeen olikin vielä ”kisainfon” aika ja kävimme kilpailun kulun lävitse kertaalleen.

Hartzan kisainfo

Uinti

Uinnin vesiturvasta meillä vastasi Jola ja Pia! Näin saatiin oikein turvallisin mielin uida Tuusulanjärvellä! 

Lähtöön valmistautuminen

Uinti sujui oikein hyvin, tuulta ei ollut paljoa ja ainoa haaste oli auringon häikäisy ensimmäisellä suoralla, joka vaikeutti hieman suunnistamista. Vedestä nousi ensimmäisenä Markku ”barracuda” Parkkonen (aika noin 29 min) reilulla erolla seuraavaan ryhmään (Alex, Tommi ja Hartza). 

Pyörä

Pyöräreitti oli Vanhankylänniemestä Jäniksenlinnan suuntaan. Kierrettiin neljä kertaa Monsantie, ja Vanha Hämeentie edestakaisin, reitin pituus oli hyvin lähelle oikea 90 km. Reitti oli suhteellisen mäkinen ja haastava (kokonaisnousua noin 650 m), lisäksi U käännökset, joita matkanvarrella kertyi kaikkiaan 10 kpl, toivat pientä lisähaastetta ajoon. Pyöräilyn alussa oli lämpötila jo kivunnut 26 asteeseen ja kohosi koko ajan ollen pyöräilyn lopussa 30 asteessa. Kaikesta näistä haasteista huolimatta pyöräosuudella edettiin todella kovaa vauhtia. Nopeimmasta ajasta vastasi Alex Bodson karmealla tykityksellä 2:21, kuitenkin myös monia muita todella kovia pyöräsuorituksia saimme ihastella mm. Aku 2:23, Tommi 2:25. 

Juoksu

Juoksussa päästiin nauttimaan tasaisemmasta menosta. Reitti kulki Vanhankylänniemen alueella 5 km kierrosta neljä kertaa. Tässä vaiheessa ei todellakaan enää lisähaasteeksi tarvinut ylämäkiä, kun aurinko porotti täydeltä taivaalta tukahduttavan kuumasti eikä tuulikaan tarjonnut paljoa viilennystä. Matkasta muodostui todellakin ”haaste” ja saimme todistaa huikeita ja sitkeitä suorituksia vaativassa lämmössä. Juoksu reitti oli lopulta hieman vajaamittainen, noin 19,5 km kilpailijoiden gps datan perusteella arvioituna. 

Voittaja ja Hartzan haasteen ylivoimaisesta suorituksesta vastasi Tommi Lindholm, mahtavalla juoksuajalla 1:27 ja kokonaisaika ollen vaihtoineen 4:28:45. Seuraavista sijoista käytiin todella tiukkaa minuutti taistelua ja toisena maaliviivan ylitti Jaakko, ajalla 4:34:15, pronssi nappasi Alex 4:35:30. Kisan kovin suoritus kuitenkin nähtiin Laura Jalaston toimesta, joka laittoi miehille kampoihin todella tiukasti sekä monella jauhot suuhun. Lauran aika 4:44:32 oli todella huippuluokkaa, ottaen vielä huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen puolimatkan triathlon. Toisena mainitsemisen arvoisena suorituksena, todella huikea Jarno Eerikäinen, joka suoritti tapahtumassa samalla elämänsä pisimmät pyörä ja juoksu suoritukset. Kaiken tämän Jarno teki huikeaan aikaan 4:45:30

Meidän Joukkue!

Jälkipelit

Kilpailun jälkeen siirryimme Jaakon luokse viettämään yhteistä iltaa ja pelaamaan jälkipelejä hyvässä tunnelmassa. Täytyy kyllä todeta, että ei olisi juuri paremmin voinut päivä mennä, hyvä tunnelma ja mahtava seura, hienot puitteet ja hyvä ruoka loppuun niin kyllä sillä reseptillä taataan huipputapahtuma! 

Jälkipelit
Voittaja: Tommi!
Toinen: Jaakko!
Kolmas: Alex!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *