361° juoksukengät testissä

Tommi, Juha ja Harri ovat kerryttäneet kilometrejä 361° juoksukengillä jo jonkin aikaa. Nyt tarkoituksemme on kertoa kokemuksista ja havainnoista kenkiin liittyen.

361° merkki on meille kaikille uusi, eikä aikaisempaa kokemusta kyseisen merkin kengistä ollut kenelläkään. Nyt tähän tarjoutui mahdollisuus yhteistyökumppanimme Wincom Oy:n kautta ja kengät valikoituivat seuraavasti: Tommille speed-mallistosta kisakirein malli Feisu, Harrille speed-malliston hieman tuetumpi malli KgM2 2 ja Juhalle neutral-mallistosta paremmalla pehmennyksellä Meraki 3. Merkiltä löytyy kenkiä hyvin moniin eri tarpeisiin nopeista kisakengistä tuettuihin ja vaimennettuihin malleihin sekä lisäksi trail mallisto.

Tommi ja 361° Feisu

Mielenkiintoni 361°-mallistosta kohdistui ensimmäisenä kevyeen ja nopeaan Feisuun. Olen viimeisimmät vuodet juossut pääasiassa kevyemmillä ja vähemmän vaimennetuilla kengillä sekä harjoitukset että kilpailut aina maratoniin asti. Tästä johtuen Feisu olikin mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Feisu2

Kenkä painaa 184g, joka on jopa 40g vähemmän kuin esimerkiksi aikaisemmin käyttämäni Adidaksen Adizero Adios. Ensimmäiset vetotreenit kuitenkin osoittivat, että kengässä on itselleni riittävästi vaimennusta ja se istuu napakasti jalkaan. Kevään aikana on kenkää kulutettu myös pidemmillä lenkeillä, joissa askel on rullannut kuin itsestään ja monesti on saanut painaa jarrua, että pysytään suunnitellun peruskestävyyden puolella. Kengän varvasosa on vähän leveämpi kuin monissa aikaisemmin käyttämissäni kengissä ja tämä sopii omalle leveähkölle jalalle varsin mainiosti välttyäkseni rakko-ongelmilta varsinkin kuumalla kelillä

Feisu

Ainoa negatiivinen asia mihin törmäsin, oli kenkien heikohko pito juostessa kostealla laatoituksella Espanjan rantakaduilla. Kuitenkaan kotimaassa asfalttipäällysteellä ei vastaavia haasteita ole ilmennyt lainkaan.

Harri ja KgM2 2

Olen käyttänyt viime vuosina On ja Hoka One One kenkiä, ja sitä myöten tottunut aika pehmeisiin kenkiin. Minulla on viime vuosina ollut ongelmia jalkavaivojen suhteen, ja sen vuoksi olen pehmeiltä kengiltä hakenut mahdollista apua ongelmiin. KgM2 2 kenkä on hyvin erityyppinen edellisiin kenkiini nähden, kenkä on hyvin napakka ja vaimennus ohutkin, droppi on myös hieman isompi edellisiin verrattuna.

kg2m2_2

KgM2 2 kengän napakka vaimennus tuo mukanaan välittömän tuntuman alustaan, käännöksissä kengän kanssa juostessa tuntee olevansa ohjaimissa. Vaikka vaimennus on ohut, kenkä rullaa hyvin eikä nopeassa juoksussa kaipaakaan enempää vaimennusta askeleen rullatessa kivasti eteenpäin. Lisäksi 8 mm droppi tuntuu sopivan minulle hyvin. Kenkä soveltuu lestin osalta minun leveään jalkaani napakasti, mutta lesti on riittävän leveä, eikä minkäänlaisia hankauksia ole ilmaantunut lenkeillä. Iltti on ohut mutta suojaa mielestäni aivan riittävästi.

Nämä kengät ovat minun painoiselleni juoksijalle, ehdottomasti vauhti/kisakengät. Peruskestävyyslenkeille vaatii enemmän vaimennusta. Nämä kengät vaikuttavat loistavalta valinnalta minulle tulevan kesän lyhyempiin kisoihin ehkä puolimatkalle asti. Täyden matkan juoksuosuuden suhteen jää vielä pohdittavaksi tarvitsenko kuitenkin enemmän vaimennusta, johtuen hitaasta juoksuvauhdistani.

Juha ja Meraki 3

Sain vuodenvaihteessa testikäyttöön 361° Meraki juoksukengät.

Olen juossut Merakilla pääasiassa peruslenkkejä, vauhtien ollessa n. 5-6min/km luokkaa. Kengässä on 9mm droppia ja se on hyvin vakaa juosta, mutta kuitenkin neutraali. Lesti on suht normaali, mutta kapenee kärjestä voimakkaasti. Kantakuppi istuu hyvin ja on pehmeä kroonisesti akillesjännevaivaisenkin jalkaan. Vaimennusta kengästä löytyy, mutta se on selkeästi napakampi juosta kuin esim. Adidaksen Boost tai Niken React välipohjaiset kengät, joita käytän useimmiten vähän vauhdikkaammilla lenkeillä. Erityisesti tykkään kengän iltistä, joka on ohut, mutta mukavan pehmeä ja vähän tahmeapintaisena pysyy juostessa hyvin paikoillaan.

Fiilikseni on, että Merakin myötä, olen pystynyt lisäämään peruslenkkieni määrää. Voin suositella kenkää monipuoliseksi peruslenkkariksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *