361 Flame – Superkengät testissä

Seuramme jäsenet saivat oikeuden varata ennakkoon muutamia 361 Flame kenkiä ostettavaksi Tempo Running StorestaFlame on 361 merkin uusi hiilikuituvahvisteinen kisakenkä. Hiilikuitukenkiä on alkanut ilmestyä useilta merkeiltä ja tämä oli odotettu uudistus myös 361 merkiltä.  Flame kenkä on kevyt 218 g ja varustettu 8 mm dropilla. Tässä blogikirjoituksessa jäsenemme, jotka kengän ostivat, kirjoittavat omia kokemuksia kengästä. 

Harri

Hartza

Minulla on suhteellisen vähän kokemusta niin sanotuista superkengistä. Viimekesänä hankin ensimmäiset Saucony Endorphin Pro kengät, joihin pystyn näitä kenkiä vertaamaan. Flame kengät ovat superkenkä kategoriassa hinnaltaan erittäin kilpailukykyiset.  

Ensituntuma kenkään on hyvä. Kengänleveys on minulle, suhteellisenleveään jalkaani, sopivantilava. Päällinen on kengässä ohut ja osittain läpinäkyvääkangasta, joten kenkä soveltunee hyvin kuumempiinkin keleihin. 

Ensimmäisillä juoksulenkeillä huomasin, että kenkä vaatii hieman aggressiivisempaa menoa, kallistettava painoa eteenpäin ja antaa juoksun mennä vähän niin kuin itsestään, tällöin kenkä rullaa paremmin. Hitaammalla hölkkävauhdilla ei tule sellaista eteenpäin menemisen tai hiilikuitulevyn pomppu tunnetta. 

Juoksutuntuman osalta Flame:ssa on napakanoloinenvaimennus ja ne on stabiilit juosta. Jos tuntumaa vertaan Sauconyyn niin tunne on vakaampi ja ehkä hieman lähempänä perinteisempää juoksukengän fiilistä. Flamen kanssa minulla on täysi luotto kenkään myös nopeissa ja tiukoissa mutkissa, sekä hieman epätasaisemmalla alustalla. Pohjakuvio vaikuttaa pitävältä ja ainakaan ensimmäisien 60 km juoksukilometrien jälkeen ei pohjasta näy minkäänlaisia kulumisenjälkiä, joten arvioni on, että kenkä tulee kestämään hyvin kulutusta. 

Mihin käyttöön tulen ottamaan Flamet? Tämän hetken arvioni on, että kengät toimivat minulle parhaiten lyhyillä matkoilla, sekä kisoissa, joissa on paljon mutkia ja käännöksiä tai hiekka/sora alusta. Puolimaratonille ja siitä pidemmille on tiukkavalinta kummalla kengällä, lähtisin matkaan, Saucony vai 361. Pitempienmatkojen osalta vaatii vielä lisätestiä kesänaikana. 

Jarno

Nämä ovat ensimmäiset hiilikuitukengät, joilla juossut. Muutenkin suhteellisen vähän perehtynyt yleisesti eri kenkien ominaisuuksiin. Juossut edullisilla perustossuilla miettimättä, mitä etuja oikeasti saa, kun lyö jalkaan kunnolla suunniteltua kenkää.   

Flame on kyllä itselle todella mukava tuttavuus. Hyvä kantapala, tukee mukavasti.  Vaikeinta on ehkä yrittää juosta hiljaista pk lenkkiä sillä näillä, kengät vievät vauhtia helpolla ylöspäin. Itselle ainakin tuntuu että 3:45 –4:30 vauhdeilla optimaalisin kenkä. Painavana kaverina (92 kg) kenkä ei anna periksi, vaan tuntuu että energia kohdistuu eteenpäin. Todella tukeva juosta myös jyrkempiä käännöksiä.  Omalla kohdalla kenkä tulee olemaan käytössä kisoissa, sprinteistä puolimatkaan.

Teemu

Teemu

Jos pitäisi valita vain yksi kenkä, olisi valintani 361 Flame. Se ei välttämättä ole paras eikä nopein kenkä, mutta sen sijaan pommin varma all-rounder, joka suoriutuu vähintään kiitettävästi kaikesta mihin sen kanssa ryhtyy. Kenkä tuntuu rullaavalta sekä kevyeltä vaihtelevilla alustoilla ja laajalla vauhtiskaalalla, mikä tekeekin siitä täydellisen valinnan esimerkiksi reissun päälle. Flame on kenkä, joka on todella nopea, rullaava, monipuolinen, kevyt, menee pakatessa pieneen tilaan ja vieläpä näyttää hyvältä. Siksi sen valinta onkin nobrainer hyvää kenkää arvostavan juoksijan kenkäkaappiin.

Toistaiseksi 170 km juostu kenkä ei näytä kulumisen merkkejä, vaikka olen juossut sillä pitkin kuumaa asfalttia, soratietä ja kuivia metsäpolkuja. Parhaimmillaan Flamet ovat nopeilla (3:45-4:30) ja pitkillä lenkeillä, mutta rullaa kivasti myös hitaammissa vauhdeissa; 6:00-7:00 vauhtiset palautukset ei siis tunnu kiusallisen omituisilta toisin kuin muilla kokeilemillani kuitukengillä. Kenkä suoriutuu kiitettävästi myös jyrkemmissä alamäissä. Sen sijaan tempoissa (<3:45) Flame ei anna yhtä paljon kuin verrokkinsa kuten Brooks Hyperion Elite II tai Nike Vaporfly Next%.  

Istuvuudessa Flame pesee kilpailijansa etenkin näin leveällä jalalla. Päällinen on erittäin ohutta ja venyvää kumimaista muovia. Pisteytettynä kenkä saa minulta 95/100, enkä usko, että parempaa yleiskenkää löytyy hetkeen. Silti kilpailuissa se saa ainakin omalta osaltani odottaa vielä vuoroaan. 

Alex

Flamet ovat erinomaiset, nopeat kisakengät erilaisille alustoille (heikka / asfaltti). Vakaat, kutulevy antaa hyvän lisäpotkun ilman, että juoksutuntuma alustaan kärsii. Kantapää “lukkiutuu” hyvin, varvastila sopivan väljä. Pitkillä lenkeillä treenikenkänäkin ollut hyvä. Avioni 9/10 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *